Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου για την τροπολογία για τον ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Ρουσόπουλος με τις σημερινές δηλώσεις του, για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των αντιδράσεων ακόμα και στο δικό του κόμμα για την τροπολογία ξεπουλήματος του ΟΤΕ, αφενός προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τις πραγματικά μεγάλες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που είχε ήδη ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ κατά 62% και αφετέρου είπε κι ένα μεγάλο ψέμα.

Το μεγάλο ψέμα έχει να κάνει με αυτό που είπε για την τροπολογία, ότι δεν ανατρέπει δηλαδή τον κανονισμό εργασίας για τους παλιούς εργαζόμενους του ΟΤΕ, παρά μόνο για όσους μπήκαν μετά το 2005.

Η αλήθεια είναι ότι, όντως, όσοι έχουν προσληφθεί στον ΟΤΕ μετά το 2005 μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Όμως, ο κ. Ρουσόπουλος εάν διαβάσει καλά την τροπολογία θα διαπιστώσει ότι και για τους παλιούς εργαζόμενους του ΟΤΕ  καταργούνται σωρεία άρθρων του κανονισμού (άρθρα 1,2,3,4,6,8,9,10,15,19,21,22,41,43,44,45,48,49,50) και αφαιρούνται βασικά εργασιακά δικαιώματά τους που αφορούσαν τις προσλήψεις, την εξέλιξη, την ανάθεση θέσεων ευθύνης, τις μεταθέσεις, αποσπάσεις, εκπαίδευση, κατηγορίες, ειδικότητες και έργο των παλιών εργαζομένων, που παραδίνονται πλέον και αυτοί στο απόλυτο και ανεξέλεγκτο διευθυντικό δικαίωμα της πολυεθνικής που θα αγοράσει τον ΟΤΕ και το μάνατζμέντ του.

Το ψέμα λοιπόν κ. Ρουσόπουλε έχει κοντά πόδια. Όσο για τις ευθύνες που καταλογίζετε στο ΠΑΣΟΚ γιατί πούλησε σε ιδιώτες το 62% των μετοχών του ΟΤΕ, αυτό δε σβήνει τις δικές σας ευθύνες, που τώρα πουλάτε σε ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα μέχρι το 100% των μετοχών και το μάνατζμεντ του ΟΤΕ, ολοκληρώνοντας αυτό το μεγάλο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος της εθνικής ασφάλειας και οικονομίας, της κοινωνίας και των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου