Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/12/2006

Ο Ευάγγελος Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ, με αφορμή την αλλαγή του τρόπου εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την απόφαση της ηγεσίας του  Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα της εκλογής των συλλογικών οργάνων στις ΤΕΔΚ και στην ΚΕΔΚΕ, και μάλιστα παραμονές των εκλογών, ολοκληρώνεται η ομηρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δικομματισμό, που θέσπισε η διάταξη του 42% του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

Καταγγέλλουμε τη ρύθμιση, όχι μόνο γιατί σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τους κυβερνητικούς υπολογισμούς για έλεγχο των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αλλά, κυρίως, γιατί φανερώνει αλαζονική συμπεριφορά και αντιδημοκρατική αντίληψη. Και, δυστυχώς για τον αυτοδιοικητικό χώρο, δεν είναι μακριά η εποχή που και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έπραττε τα ίδια ως κυβέρνηση το 1998.

Η θέση του ΣΥΝ για τον τρόπο εκλογής όλων των οργάνων της Αυτοδιοίκησης είναι ξεκάθαρη: ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Μόνον έτσι μπορούν να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθέσεις για μια ουσιαστική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες.»

To Γραφείο Τύπου