Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/12/2006

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σύσσωμο την μεταφορά αργού πετρελαίου μόνον από δεξαμενόπλοια διπλού τοιχώματος

Μπούμερανγκ οι απαράδεκτες πιέσεις Κεφαλογιάννη - Δεν ακολούθησαν ούτε οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ!

Η προκλητική και πιεστική υπόδειξη του κ. Κεφαλογιάννη, μέσω επίσημου εγγράφου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο επισυνάπτεται, προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, να ευθυγραμμιστούν με τα συμφέροντα μιας μικρής μερίδας εφοπλιστών, σε βάρος της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο ζήτημα των πετρελαιοφόρων πλοίων μονού τοιχώματος, έπεσε στο κενό καθώς δεν στηρίχθηκε ούτε από τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η έκθεση Ρασινέλ, με την οποία υποστηρίζεται η πρόταση της Κομισιόν και του Συμβουλίου, με ψήφους 24 υπέρ και μία εναντίον, αυτή της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τη μεταφορά αργού πετρελαίου μόνον από δεξαμενόπλοια διπλού τοιχώματος για λόγους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, υπερψηφίστηκε σήμερα καθολικά από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς να υπάρξει καταμέτρηση ψήφου, καθώς κανείς δεν υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

"Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ανταποκρινόμενοι στην κοινή λογική και τον θεσμικό τους ρόλο, αγνόησαν τις απαράδεκτες απαιτήσεις του κ. Κεφαλογιάννη, προτάσσοντας την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έναντι των συμφερόντων μικρής μερίδας εφοπλιστών.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να "μαζέψει" τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο οποίος για μία ακόμα φορά ευθυγραμμιζόμενος με ακραίο τρόπο με συγκεκριμένα συμφέροντα, απομονώνει και εκθέτει την  χώρα, σε μια περίοδο που εντός της ΕΕ υπάρχουν σημαντικά ανοικτά θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής."

Συνημμένα:

1. Το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

2. Η εγκριθείσα από το Ευρωκοινοβούλιο έκθεση Ρασινέλ.

To Γραφείο Τύπου