Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/12/2006

Συνάντηση Φώτη Κουβέλη με Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία

Την Δευτέρα 18/12/2006 και ώρα 12.00π.μ στα γραφεία του ΣΥΝ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Επιτροπής, ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα λευκά κελιά  της Τουρκίας, για το καθεστώς πλήρους απομόνωσης  και για την καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, η Melek Argun, μητέρα αγωνιστή που κρατείται στα λευκά κελιά, κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή 6.000 πολιτικοί κρατούμενοι, ηλικίας από 15 έως 68 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων προφυλακισμένοι, χωρίς καν να έχουν προσαχθεί σε δίκη, κρατούνται στα λευκά κελιά  σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, ενώ υφίστανται καθημερινά ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι  μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 122 κρατούμενοι, ενώ τόνισαν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή πολλών ακόμα φυλακισμένων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλές γυναίκες και  έφηβοι.

Ο Φώτης Κουβέλης υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ανάδειξη του θέματος  τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο,  ενώ συμπλήρωσε ότι  η Κοινοβουλευτική Ομάδα  θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση.

To Γραφείο Τύπου