Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/12/2006

Ανακοίνωση του Τμήματος του Συνασπισμού για τα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με την τελευταία επίθεση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα εναντίον του ΣΥΝ

Το Τμήμα του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με την τελευταία επίθεση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα εναντίον του ΣΥΝ, δηλώνει κατηγορηματικά:

1.    Μέσα στο χώρο της ΕΛΑΣ και ευρύτερα μέσα στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν υπάρχουν μόνο αστυνομικοί «τύπου Μπαλάσκα» και κουκουλοφόροι που χτυπούν ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τις ζαρντινιέρες, με ακραίες θέσεις, αντιλήψεις και πρακτικές. Υπάρχουν και χιλιάδες δημοκρατικοί αστυνομικοί που εργάζονται σιωπηλά και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία, παράγοντας έργο με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και ανθρωπισμό.

2.    Ο ΣΥΝ βρίσκεται κοντά σʼ αυτούς τους εργαζόμενους ένστολους πολίτες και επί σειρά ετών με πολλαπλές ενέργειες και πρωτοβουλίες έχει σταθεί αρωγός στους αγώνες τους για εκδημοκρατισμό, για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για προσπάθειες απομόνωσης των «σταγονιδίων» που βρίσκονται ανάμεσά τους.

3.    Είναι αλήθεια ότι η ΝεοΔεξιά που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να επαναφέρει την ΕΛΑΣ σε προχουντικό μετεμφυλιακό επίπεδο. Είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει οικτρά. Μέσα στην Αστυνομία, αλλά και ευρύτερα στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα, υπάρχουν δημοκρατικές δυνάμεις που δεν θα επιτρέψουν να περάσει η ισοπεδωτική, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη για την κοινωνία συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για πλήρη δεξιοποίηση του χώρου, με απώτερο στόχο να εκλείψει κάθε διαφορετική άποψη, κάθε αντίληψη που ξεφεύγει από το πνεύμα «Μπαλάσκα-Πολύδωρα».

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας