Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/12/2006

Δήλωση της Μάγδας Σπηλιοπουλου, μέλους της ΚΠΕ και υπεύθυνης Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ

«Πόση έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας μπορεί κανείς να καταλογίσει σε πολιτικό και υπουργό της κυβέρνησης όταν εξαιρετικά ανέμελα εμφανίζεται να «νίπτει τας χείρας του» για τα χειρότερα που ίσως προκύψουν; Πιστεύω τη μέγιστη.

Αναλαμβάνει όλη την ευθύνη ο κ. Πολύδωρας, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για τις ζοφερές εξελίξεις που προδιαγράφονται από τις δηλώσεις του. Ότι δηλαδή και οι φρουροί-πραίτορες είναι άνθρωποι, έχουν νευρικό σύστημα και άρα δεν θα έχει καμία ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβεί. Στην πραγματικότητα ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα στις δυνάμεις καταστολής για νέες «ζαρντινιέρες» τύπου Θεσσαλονίκης.

Απειλεί ο κ. Πολύδωρας με τρόπο ευθύ και ταυτοχρόνως καλύπτει εκ των προτέρων τις αυθαιρεσίες και τους αυταρχισμούς των δυνάμεων καταστολής στο μέλλον. Στην πραγματικότητα πρόκειται για απειλή που οδηγεί στην καρδιά της δημοκρατίας και σαφή αναβίωση του αστυνομικού αυταρχικού κράτους.

Θα έλεγα μάλιστα ότι, εκτός από τις πολιτικές δυνάμεις, το σύνολο της κοινωνίας πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε τέτοια πολιτική ανευθυνότητα.»

To Γραφείο Τύπου