Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/05/2005

Συνάντηση Αλαβάνου με εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων-συμβασιούχων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων-συμβασιούχων- του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ) οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς και τα αιτήματά τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ΣΥΝ στηρίζει το θεσμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου, που διευρύνει τη δυνατότητα παροχής ανώτατης εκπαίδευσης σε πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία και ανοίγει τους ορίζοντές τους για βελτίωση της πνευματικής και εργασιακής τους ζωής.

Καλούμε την κυβέρνηση να διαφυλάξει και να ενισχύσει το δημόσιο και ακαδημαϊκό χαρακτήρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα:

Πρώτον, να ισχύσει η δωρεάν εκπαίδευση με την κατάργηση των διδάκτρων και οι δαπάνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου να περάσουν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Και δεύτερον, να δεσμευτεί η Υπουργός Παιδείας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στην αύξηση του μονίμου διδακτικού προσωπικού με πρώτο βήμα την απορρόφηση των συμβασιούχων διδασκόντων με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.»

To Γραφείο Τύπου