Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/11/2004

"Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"

Ομιλία Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για την Επιτροπή Μπαρόζο - Καταψηφίζει ομόφωνα η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Επιτροπή Μπαρόζο τόνισε:

Η νέα Επιτροπή του κ. Μανουέλ Μπαρόζο θυμίζει τη γνωστή παροιμία "'Aλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"

Τη θέση του ανεκδιήγητου κ. Μπουτιλιόνε στο ευαίσθητο Χαρτοφυλάκιο Δικαιοσύνης, καταλαμβάνει ο κ. Φρατίνι, το πρωτοπαλίκαρο του κ. Μπερλουσκόνι. Αυτός δηλαδή που προετοίμασε και πέρασε από την Ιταλική Βουλή τους νόμους που εξασφάλισαν την ασυλία του Ιταλού Πρωθυπουργού απέναντι στις δικαστικές του εκκρεμότητες.

Η Ολλανδή κα Κρους διατηρείται στο ευαίσθητο Χαρτοφυλάκιο του Ανταγωνισμού, παρότι η επαγγελματική της ταύτιση με συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις την καθιστά παντελώς ακατάλληλη.

Η Επιτροπή ως σύνολο γέρνει πολύ δεξιά, δεξιότερα από την συνισταμένη του Ευρωκοινοβουλίου. Γι αυτό και θα την καταψηφίσω όπως και σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Κε Μπαρόζο, δυστυχώς για σας δεν φαίνεται να διδάσκεστε από τα λάθη σας. Αυτοδιαφημίζεστε επί μήνες ως ανεξάρτητος . Πρόκειται για μια ανεξαρτησία μονόφθαλμη και επιλεκτική. Μπορεί να λέτε πότε-πότε όχι στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας. Αλλά λέτε πάντα ναι στις υπερδεξιές κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ολλανδίας που συντάσσονται με τον κ. Μπους, όπως κάνατε και σεις στις Αζόρες. Και αυτό, για να συνεννοηθούμε δεν είναι "politically correct!".

To Γραφείο Τύπου