Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2006

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ

Ο Συνασπισμός, συνεπής προς τις μέχρι σήμερα θέσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τα δεδουλευμένα χρήματα που δεν πληρώθηκαν 45 ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι, οι ομάδες των οποίων υπάχθηκαν με απόφαση της πολιτείας στο άρθρο 44. Μεταξύ αυτών και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του 'Aρη Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όλα τα κόμματα έχουν συνηγορήσει υπέρ της επανόρθωσης της προφανούς αδικίας. Οι δηλώσεις όλων έχουν καταγραφεί. Από το «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στα θύματα του άρθρου 44» του Αναστάσιου Σπηλιόπουλου εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, έως το «είναι όνειδος για όλους μας να έχουμε διασώσει μια ομάδα, τον 'Aρη, ιστορική, και παίκτες που ίδρωσαν, που διαπομπεύτηκαν, που απειλήθηκαν, να τους αφήνουμε χωρίς τα δεδουλευμένα τους. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει η Βουλή» του Γ. Λιάνη, μεσολάβησε μια πολύμηνη εκκωφαντική σιωπή. Από αυτούς που ανέχτηκαν, ως κυβερνητική εξουσία, την κατάληψη μεγάλων ιστορικών αθλητικών συλλόγων της χώρας από ανθρώπους, που αντιθέτως, έπρεπε να ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα για τις πράξεις τους.

Επομένως, κάθε προσπάθεια παρερμηνείας της ερώτησης του ΣΥΝ για τα χρέη στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τον φέρουν σε αντίθεση με φιλάθλους της μιας ή της άλλης ομάδας, είναι υποκριτική και εκ του πονηρού.

Το ερώτημα παραμένει, γιατί η πολιτεία δεν έχει ενεργήσει για την αποκατάσταση της αδικίας, που με δική της απόφαση δημιουργήθηκε.
Ο Συνασπισμός πρότεινε: να πληρωθούν οι δεδουλευμένοι μισθοί από τα εκατομμύρια αδιάθετα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Τμήμα Αθλητισμού