Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/05/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ στο Ωνάσειο στον μικρό Δημήτρη Καριτσα, που περιμένει μόσχευμα καρδιάς

"Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, δωρητές οργάνων"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Γ. Τόλιο, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνο για θέματα Υγείας, και τον Τάσο Κορωνάκη, Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο Ωνάσειο τον 11χρονο Δημήτρη Καρίτσα.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε εδώ αντιπροσωπεία του ΣΥΝ και της Νεολαίας του για να επισκεφτούμε τον Δημήτρη Καρίτσα, που δίνει μια σκληρή μάχη εδώ και μήνες, με τεχνητή καρδιά. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας. Είναι ένα καλό και γενναίο παιδί, με μια ζεστή οικογένεια και με όλο το προσωπικό του Ωνάσειου δίπλα του. Πιστεύω ότι απ΄ αυτή τη μάχη θα βγει νικητής.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να αναδείξουμε την κρίσιμη σημασία της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι τελευταία στην προσφορά μοσχευμάτων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ., εν όψει της σημερινής επίσκεψης, αποφασίσαμε όλα, και τα 20 μέλη της, να γίνουμε αμέσως δωρητές οργάνων. Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση σε μια καμπάνια που αρχίζει ο ΣΥΝ και η Νεολαία του. Μπορεί να φεύγει μια ζωή και να εξασφαλιστούν άλλες ζωές.

Είναι ανάγκη σ΄ αυτό το θέμα να υπάρξει διακομματική συναίνεση ώστε να ενισχυθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί επίσης με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να υπάρξει μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και παρέμβαση των γιατρών, ιδιαίτερα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Να υπάρξουν κίνητρα φορολογικά, συνταξιοδοτικά και στις οικογένειες των ληπτών και στις οικογένειες των δοτών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την μεγάλη ευαισθησία που δείχνουν σ΄ αυτό το θέμα.

To Γραφείο Τύπου