Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2004

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Δ.Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κίνδυνος μετατροπής της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την επόμενη άνοιξη σε αφορμή για ένα νέο διχασμό του ΣΥΝ, αποτελεί έναν παντελώς άκαιρο και επικίνδυνα επιζήμιο αποπροσανατολισμό.

Αποτελεί τουλάχιστον μαζοχιστική παραδοξότητα μήνες πριν από την άνοιξη του 2005 να ταλαιπωρηθεί εσωτερικά για το ζήτημα αυτό ο ΣΥΝ, ένα κόμμα με έξι βουλευτές και έναν ευρωβουλευτή, όταν οι έχοντες το μαχαίρι και το πεπόνι των συσχετισμών και πριν απ΄ όλους η Ν.Δ., επιδίδονται σε παιχνίδια τακτικής για να υπηρετήσουν προφανείς σκοπιμότητες.

Προτείνω και ζητώ από όλους να συμφωνήσουμε δεσμευτικά στο αυτονόητο: Η θέση του ΣΥΝ για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να καθοριστεί από τη νέα Κεντρική του Επιτροπή, μετά το συνέδριο του Δεκεμβρίου, όταν θα είναι σαφή όλα τα σχετικά δεδομένα. Μέχρι τότε, το θέμα να παραμείνει ανοιχτό για συνετή σκέψη και ερμητικά κλειστό σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και διχαστικούς αποπροσανατολισμούς.

Αυτό που τώρα προέχει είναι να διαμορφώσουμε, με την συμβολή όλων, τους όρους για ένα συνέδριο ενωτικής ανασύνθεσης και ανάκαμψης του ΣΥΝ. Να συζητήσουμε πολιτικά, όχι μόνο για πρόσωπα, αλλά για το στίγμα της θέσης και τις μαζικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να βγει ο ΣΥΝ ενωμένος και δυναμικός στην κοινωνία με αυτοπεποίθηση για την αυτόνομη προοπτική του, μακριά από ετεροκαθορισμούς ή αλληθωρισμούς είτε προς το ΠΑΣΟΚ είτε προς το ΚΚΕ.

To Γραφείο Τύπου