Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2004

Ομιλία Δ.Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: "Θα χρειαστεί ν' αλλάξουμε πολλά στην Τουρκία, στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά"

Μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης τόνισε:

"Η έκθεση της Επιτροπής αποτελεί την αφετηρία ενός μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού για την Τουρκία. Ο προορισμός του ταξιδιού είναι η ένταξη αλλά, φυσικά, δεν είναι από τώρα εξασφαλισμένος. Θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά στην Τουρκία. Δημοκρατικά, ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και πολλά άλλα στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά.

Θα απαιτηθούν σκληρές διαπραγματεύσεις. Θα υπάρξουν πολλοί ενδιάμεσοι έλεγχοι. Το ταξίδι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Με σταθερό οδηγό τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και μακριά από κραυγές φανατισμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να απαιτήσει να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο σε όλα τα στάδια των διαπραγματεύσεων.

Στην πατρίδα μου την Ελλάδα σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δύσκολο ευρωπαϊκό ταξίδι της Τουρκίας για να εξασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα γίνει ένας καλύτερος, δημοκρατικότερος και φιλειρηνικός γείτονας.

To Γραφείο Τύπου