Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2004

Το θέμα του ντόπινγκ έθεσε ο Δ.Παπαδημούλης στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Απάντηση της Ολλανδικής Προεδρίας

Το θέμα της φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ) έθεσε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος του Ευρ. Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή την παρουσία του Hans Hoogervost, Υπουργού Υγείας και Αθλητισμού της Ολλανδίας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Σε ερώτηση που απηύθυνε στον προεδρεύοντα του Συμβουλίου ο Δ.Παπαδημούλης αφού τόνισε ότι «η εξάπλωση του φαινομένου του ντόπινγκ στον αθλητισμό όχι μόνο υπερβαίνει τα πλαίσια της αθλητικής δεοντολογίας αλλά αποτελεί πλέον πρόβλημα δημόσιας υγείας και απειλή για τη νέα γενιά» αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι τώρα ατελέσφορες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να αναγορεύσει το πρόβλημα του ντόπινγκ σε πρόβλημα δημόσιας υγείας με στόχο την προώθηση μιας δεσμευτικής οδηγίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του ντόπινγκ στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό». Ο Δ.Παπαδημούλης κάλεσε τέλος τον Υπουργό να θέσει στην ημερήσια διάταξη στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, το πρόβλημα του ντόπινγκ και τους κινδύνους που συνεπάγεται για την νεολαία.

Ο προεδρεύων του Συμβουλίου φάνηκε απροετοίμαστος να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Δήλωσε ότι συμφωνεί απολύτως με τις επισημάνσεις του κ. Παπαδημούλη ότι η έμμονη λατρεία για το αποτέλεσμα με κάθε θυσία, δεν αρμόζει στον αθλητισμό και ότι το ντοπάρισμα αποτελεί ένα φαινόμενο για το οποίο πρέπει να ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα.

Εντύπωση προκάλεσε το έντονο θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα από όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές ομάδες του Ευρ. Κοινοβουλίου όταν με αφορμή την ερώτηση Παπαδημούλη, ο προεδρεύων του Συμβουλίου συνεχάρη την Ελλάδα για την άψογη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας λόγο για τους πιο «καθαρούς» Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν μέχρι τώρα.

To Γραφείο Τύπου