Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2004

Θα καταψηφίσει τον Barroso η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη

"O κ.Barroso συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν στο να καταψηφιστεί ομόφωνα η υποψηφιότητά του. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του, ο ζήλος του για το Σύμφωνο Σταθερότητας που προκάλεσε ύφεση και ρεκόρ ανεργίας στην Πορτογαλία, ο φιλοατλαντισμός του και η υποταγή του στον Τζωρτζ Μπους, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πικρές αναμνήσεις της Συνόδου κορυφής στις Αζόρες, δείχνουν το μεγάλο χάσμα που χωρίζει τον μελλοντικό πρόεδρο της Επιτροπής από τους πολίτες της Ευρώπης που στις τελευταίες ευρωεκλογές καταδίκασαν τις πολιτικές αυτές", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας της  Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Φράνσις Βυρτζ,  συνοψίζοντας τη συζήτηση που διεξήχθη στα πλαίσια της ολομέλειας της Ομάδας σχετικά με τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής, όπου και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση να καταψηφιστεί  ο διορισμός του κ. Barroso από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,  κατά την πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 22 Ιουλίου 2004.

"Να βάλουμε τον πήχυ πολύ ψηλά για να πετύχουμε τη μέγιστη πλειοψηφία στο Ε.Κ. για την καταψήφιση του Barroso", τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ομάδας της  Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία και ανήκει και κατέληξε:

"Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα ευρύ μέτωπο υπέρ της εκλογής ενός Προέδρου που θα εκπροσωπεί μια διαφορετική Ευρώπη από αυτήν που θέλουν να μας επιβάλουν οι σημερινοί ηγέτες της. Έναν Πρόεδρο που να αντιπροσωπεύει τα δικά μας οράματα, τα οράματα της ευρύτερης αριστεράς και των κινημάτων για μια ειρηνική, δημοκρατική,  κοινωνική και οικολογική Ευρώπη".

Ήδη δημιουργείται μια κάθε άλλο παρά αμελητέα αντίδραση στο πρόσωπο του μελλοντικού Προέδρου της Επιτροπής μετά και την αρνητική θέση της Σοσιαλιστικής Ομάδας και της Ομάδας των Πρασίνων. Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η Ομάδα των Φιλελευθέρων, μέλος της οποίας ήταν αρχικά το κόμμα του κ. Barroso, το οποίο όμως μετοίκησε στους Χριστιανοδημοκράτες, τη μεγαλύτερη Ομάδα του Ε.Κ.

To Γραφείο Τύπου