Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2006

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Α. Παπασταθόπουλου του ραδιοσταθμού «105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ», σχετικά με δημοσίευμα της στήλης ΠΑΝΔΩΡΑ στο σημερινό ΒΗΜΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σέβομαι και εκτιμώ το χιούμορ -ακόμα κι όταν είναι λίγο δηλητηριώδες- γιατί πιστεύω ότι δίνει ποιότητα στην πολιτική, τη δημοσιογραφία αλλά και στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επειδή όμως οι καιροί είναι πονηροί κι επειδή κάποιες υπηρεσίες -χωρίς βέβαια καθόλου χιούμορ- θέλουν να στοιχειοθετήσουν με κάθε τρόπο τις συκοφαντικές κατηγορίες του κ Πολύδωρα, σας διευκρινίζω ότι: Στην εκπομπή που αναφέρεται το δημοσίευμα εξέθεσα και διευκρίνισα απολύτως την άποψή μου για το ότι εμείς, ως πολιτικός χώρος, παίρνουμε το ρίσκο να συμμετέχουμε και να καλούμε σε διαδηλώσεις και να μην προτιμούμε τον «καναπέ», ακόμα κι όταν ελλοχεύει το ενδεχόμενο -και μας συνέβη πολλές φορές- να πέσουν  μολότωφ ή να γίνουν επεισόδια, προφανώς όχι με υπαιτιότητά μας.

Γνωρίζω ότι αυτή η άποψη βρίσκει προφανώς σύμφωνους όσους συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε πορείες και σε εκδηλώσεις, ακριβώς γιατί δεν υποκύπτουμε στο πλαστό  δίλημμα «σπίτι μας ή χημικά, επεισόδια κ.λπ.» Αλλά αυτή είναι και η δύναμη του δημόσιου διαλόγου.

To Γραφείο Τύπου