Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2006

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την απόφαση της Διαιτησίας για επιστροφή στην Ολυμπιακή 600 εκ. ευρώ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απόφαση της Διαιτησίας που δικαιώνει την Ολυμπιακή αποτελεί κόλαφο για τις κυβερνήσεις και όλους εκείνους που επί χρόνια κατασυκοφαντούν χωρίς έλεος την Ολυμπιακή και διαγράφουν τον τεράστιο εθνικό και κοινωνικό της ρόλο.

Το ποσό των 600 περίπου εκατ. ? που καλούνται να επιστρέψουν το Δημόσιο και άλλοι φορείς στην Ολυμπιακή είναι μόνο ένα μέρος των τεράστιων απωλειών που είχε και συνεχίζει να έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας, επιτελώντας την κοινωνική αποστολή του σε όφελος του ελληνικού λαού, της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας.

Είναι αδιανόητο αυτά τα ποσά, που επιδικάστηκαν ως επιστροφή στην Ολυμπιακή, να χρησιμεύσουν ως άλλοθι ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και να δοθούν ως «προίκα» σε μελλοντικούς ιδιώτες-αγοραστές της Ολυμπιακής. Όπως είναι αδιανόητο αυτά τα 600 εκ. ? να συμψηφιστούν με τα ποσά που αυθαίρετα και καταχρηστικά χρεώνει ως «επιδότηση» της Ολυμπιακής η Κομισιόν, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της για κλείσιμο ή πώληση της εταιρείας.

Η σημερινή απόφαση της Διαιτησίας έρχεται να δικαιώσει απολύτως τις διαχρονικές θέσεις μας για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Ολυμπιακής ως δημόσιας εταιρείας. Μια ανασυγκροτημένη, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και πελατειακές σχέσεις, δημόσια Ολυμπιακή, όχι μόνο είναι βιώσιμη και έχει προοπτική, αλλά αποτελεί μείζονα ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ασφάλεια της χώρας.»

To Γραφείο Τύπου