Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/12/2006

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πρόσφατη Έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε τα εξής:

«Η Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις αυθαιρεσίες, για βασανισμούς και για λοιπές παραβάσεις -που σημειώνονται με ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας εναντίον πολιτών, ιδιαίτερα μεταναστών- αποτελεί την θλιβερή και ταυτόχρονα συνταρακτική επιβεβαίωση για το ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αντί να ασχοληθεί με αυτές τις καταγγελίες και με όσα, επίσης, συστηματικά ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει για παράνομες πράξεις υπηρεσιών και οργάνων των οποίων ο κ. Υπουργός προΐσταται, επιχειρεί να προκαλέσει αναίτια, συκοφαντικό αντιπερισπασμό με τις γνωστές του δηλώσεις εναντίον του ΣΥΝ και στελεχών του.

Δεν περνάει μέρα που να μην βρίσκεται ο κ. Υπουργός έκθετος για πράξεις ή παραλείψεις του, ενώ η κοινή γνώμη ευλόγως ανησυχεί για το κλίμα ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και ανομίας που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας».

To Γραφείο Τύπου