Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/12/2006

Ο κ. Β.Πολύδωρας κλιμακώνει τη συκουφαντική του επίθεση. Ακέραιες οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τις φερόμενες δηλώσεις στην εφημερίδα «Το Βήμα» της 24ης Δεκεμβρίου 2006 του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ.  Β. Πολύδωρα, και της ηγεσίας της Αστυνομίας, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Β. Πολύδωρας, μετά την υποκριτική, όπως φαίνεται, «συγνώμη», την οποία ζήτησε, όχι μόνο συνεχίζει αλλά και κλιμακώνει την άκρως αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συκοφαντική επίθεσή του στον ΣΥΝ, σε επώνυμα στελέχη του και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Τα όσα πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά φέρονται να δηλώνουν στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα»  της 24ης Δεκεμβρίου 2006 υπό τον τίτλο «Συλλήψεις ετοιμάζει ο κ. Β. Πολύδωρας» τόσο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης όσο και οι αστυνομικές αρχές, που συνεχίζουν το αλήστου μνήμης «φακέλωμα» στελεχών της Αριστεράς και στις οποίες πολιτικά προΐσταται ο κ. Β. Πολύδωρας, ξεπερνούν πλέον κάθε όριο.

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποπνέουν μόνο το κλίμα των περασμένων εποχών διώξεων της Αριστεράς, αλλά σηματοδοτούν κάτι ακόμα χειρότερο. Προαναγγέλλουν μια εκστρατεία αυταρχικής αστυνομικής καταστολής κατά των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων της νεολαίας για την υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αυθαίρετων συλλήψεων και διώξεων, συμπεριλαμβανομένων μελών και στελεχών του ΣΥΝ, υπό τις ευλογίες και την πίεση γνωστών ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Οι φερόμενες δηλώσεις του κ. Β. Πολύδωρα και της ηγεσίας της Αστυνομίας δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα για τις δημοκρατικές εξελίξεις, το οποίο δεν αφορά μόνον τον ΣΥΝ, αλλά συνολικά την πολιτική ζωή.

Η σιωπή του κ. Κ. Καραμανλή στη Βουλή απέναντι στις συμπεριφορές του κ. Β. Πολύδωρα αφήνει τον Πρωθυπουργό βαρύτατα εκτεθειμένο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι συνολικές και συλλογικές.

To Γραφείο Τύπου