Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και οι Γ. Τόλιος, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής πολιτικής και Υγείας του ΣΥΝ και Γ. Μπενάτος, υπεύθυνος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Τις ημέρες αυτές πέφτει περισσότερο ο φακός του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης στα θέματα της ποιότητας των τροφίμων, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ημερών, είναι θέμα όλου του χρόνου. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα, και στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά τώρα που τα περισσότερα τρόφιμα τα οποία καταναλώνουμε περνάνε από πολλές φάσεις επεξεργασίας, βιομηχανοποίησης κ.λπ.

Πιστεύουμε ότι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και γι αυτό θα έπρεπε να είχε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία. Δηλαδή, να στηριχθεί ώστε να καλύπτει όλη την Ελλάδα και να στελεχωθεί με προσωπικό. Υπάρχουν αιτήματα για μερικές δεκάδες προσλήψεις εργαζομένων από το 2003 και με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Επίσης, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός με τις άλλες υπηρεσίες,  μέχρις ότου φτάσουμε σε πραγματικό Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Διότι τα διάφορα τρόφιμα προ της βιομηχανικής επεξεργασίας υποτίθεται ότι ελέγχονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή υπηρεσίες των Νομαρχιών, μετά την μεταποίηση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Τέλος, έχει μεγάλη σημασία να εξοπλιστούν οι Νομαρχίες για να ασκήσουν τον ελεγκτικό τους ρόλο, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται μέχρι τώρα. Δεν υπάρχουν καν Διευθύνσεις Ελέγχου των Τροφίμων σε όλες τις Νομαρχίες.»

To Γραφείο Τύπου