Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Αλογοσκούφης για άλλη μια φορά επιχειρεί ματαίως να αποκρύψει τα προβλήματα και να εξωραΐσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τη δεινή οικονομική και κοινωνική θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που ο κ. Αλογοσκούφης εκθείαζε τα απατηλά κοινωνικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης πέταγε στο δρόμο 200 εργαζομένους, κοινοποιώντας τους μέσα στις γιορτές την αυθαίρετη απόλυσή τους.

Οι κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις» για τις οποίες επαίρεται ο κ. Αλογοσκούφης δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα άλλο παρά αντεργατικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη, τα προνόμια και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ το κύμα των νέων ιδιωτικοποιήσεων παραδίδει ανοχύρωτη τη χώρα στην απληστία των ιδιωτικών, εγχώριων και ξένων, συμφερόντων.

Σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Αλογοσκούφη, ο κόσμος της εργασίας θα δει να επιδεινώνεται μέσα στο 2007 η θέση του, εξαιτίας της σκληρής εισοδηματικής λιτότητας, της καλπάζουσας ακρίβειας, της άγριας φορολογίας για τα εισοδήματα του 2006 και της επιδρομής των έμμεσων φόρων. Ακόμα χειρότερη μέσα στο 2007 θα καταστεί η θέση του αγροτικού κόσμου εξαιτίας της νέας ΚΑΠ και των μειωμένων ενισχύσεων, οι οποίες έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα την ταχύτατη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την εγκατάλειψη χωραφιών και τη ραγδαία μείωση του αγροτικού πληθυσμού.

Σήμερα όσο ποτέ, μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας για τη στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της εργασίας είναι συνυφασμένη με την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης δικομματικής συναίνεσης».

To Γραφείο Τύπου