Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2006

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Β' Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και των κατοίκων της περιοχής

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Β' Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Δράγα Αδάμ Γραμματέα της Ν.Ε., Τσαρουχά  Καίτη  μέλος της Γραμματείας και Σωτήρη  Μαλτέζο  στέλεχος του ΣΥΝ, παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και των  κατοίκων  της περιοχής για τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας  Ζαγκλιβερίου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε και ο Στρατής Πλωμαρίτης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Θ και Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής  Κίνησης «Νομαρχία των πολιτών και της Οικολογίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν:

-το σταμάτημα της βιομηχανίας παραγωγής  «στημένων» ΕΔΕ σε βάρος των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου.

-να προχωρήσει άμεσα  η διεξαγωγή της κρίσης και μονιμοποίησης των Γιατρών.

-να  αρθεί  η  εκδικητική αναστολή της απόσπασης του συμπολίτη μας κλητήρα, η οποία ολοφάνερα προκλήθηκε από την άρνησή του να γίνει μέλος του  «εργοδοτικού» σωματείου του Κέντρου Υγείας

-να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των προηγούμενων κινητοποιήσεων όσον αφορά σε προσλήψεις προσωπικού ( Νοσηλεύτριες, Επισκέπτες Γιατρούς, Μαίες, Φυσιοθεραπευτές κ.α.), υλικοτεχνική  υποδομή ( Ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα για τον χρόνο προθρομβίνης, μηχάνημα για τα επείγοντα περιστατικά κ.α.).

-να λυθούν τα νέα προβλήματα, όπως αυτό της μη λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου, για περισσότερο από ένα μήνα και αυτό της μη παρουσίας Παιδιάτρου στα Περιφερειακά Ιατρεία.

Αφού τέθηκαν τα αιτήματα των κατοίκων  για την αρμονική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου  δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά το όλο θέμα προκειμένου να λειτουργήσει ο Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου.

To Γραφείο Τύπου