Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2005

Απάντηση του ΥΠΠΟ στην πρόταση του Αλ.Αλαβάνου για μετατροπή του παλαιού εργοστασίου της Columbia σε δισκογραφικό μουσείο

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Στην πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου για δημιουργία Δισκογραφικού Μουσείου και Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Μουσικής στο χώρο του παλιού εργοστασίου της Columbia στην περιοχή Προμπονά του Δήμου Αθηναίων, απάντησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Π. Τατούλης.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός σημειώνει «ότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα σχετική πρόταση στο Μέτρο 2.1 («ενίσχυση υποδομών και μεγάλων επικοινωνιακών γεγονότων Σύγχρονου Πολιτισμού») παρ όλο που το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον με προοπτική να καλύψει ανάγκες στον τομέα της διάσωσης και έρευνας της μουσικής δημιουργίας.» και επισημαίνει ότι «το έργο δεν είναι σε καμία περίπτωση ώριμο για να ενταχθεί στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πολιτισμός» αφού πρέπει «να σταθμίστουν κατά αρχήν ορισμένοι παράγοντες που έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου και το οικονομικό κόστος αυτού για την μετατροπή του σε Μουσείου»

Και καταλήγει ο υφυπουργός: «Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού μπορούν να επιληφθούν του θέματος εφ όσον προηγηθεί το σχετικό αίτημα από τους ενδιαφερόμενους φορείς»

Μετά την απάντηση του κ. Π. Τατούλη, ο Αλ. Αλαβάνος διαβίβασε το αίτημα δημιουργίας Δισκογραφικού Μουσείου στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρ. Μανιάτη περαιτέρω να εξετασθεί περαιτέρω η πρόταση εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία ότι μπορεί το έργο να ενταχθεί στο Δ΄ΚΠΣ .

Ανακοινώνεται επίσης ότι ο ΣΥΝ ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για την προβολή της πρότασης. Για το σκοπό αυτό θα ζητήσει την συμπαράσταση Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών.

To Γραφείο Τύπου