Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2006

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», ο Ν. Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τόνισε:

Ο κ. Καραμανλής, με τη συνέντευξή του, εμφανίζεται με κραυγαλέο τρόπο ατλαντικότερος των ατλαντικών σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Για το Κοσσυφοπέδιο, διατυπώνει ερωτήματα που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων στην περιοχή, αντί να εκφράζει σαφή θέση για την εξεύρεση λύσης με τη σύμφωνη γνώμη όλων ανεξαρτήτως των ενδιαφερομένων.

Για την Τουρκία, υπερθεματίζει γενικώς υπέρ της ευρωπαϊκής της ένταξης, αντί να τονίζει με αποφασιστικότητα την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και που απορρέουν από το καθεστώς του υποψήφιου προς ένταξη μέλους.

Για την προοπτική της Ευρώπης εμφανίζεται ως οπαδός μιας αγοραίας διεύρυνσής της - χωρίς να τονίζει τον στόχο μιας ενωμένης Ευρώπης με ανεξάρτητη, αυτόνομη και φιλειρηνική παρουσία στις διεθνείς σχέσεις - αντί να υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξουν οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές πραγματικής σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών των σημερινών και των μελλοντικών νέων μελών.

To Γραφείο Τύπου