Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ότι οι διαδηλώσεις δεν του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ότι οι διαδηλώσεις δεν του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «105,5 στο κόκκινο», δήλωσε τα εξής:

"Ο κύριος Πολύδωρας με τη φόρα που έχει πάρει θα μας πει, ότι οι διαδηλώσεις και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ευθύνονται ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα, γιατί με τις δηλώσεις του νεκρανασταίνεται η αναχρονιστική και επικίνδυνη αντίληψη της αντιμετώπισης των κοινωνικών αγώνων και της αριστεράς ως - εσωτερικών εχθρών".

Είναι πραγματικά ζοφερό να χρησιμοποιούνται 96.000 αστυνομικοί για την αστυνόμευση 711 «μικρών» διαδηλώσεων. Και μόνο αυτό το στοιχείο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, για να περάσει τις σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές της, προσφεύγει σε ακόμα περισσότερο αυταρχισμό και καταστολή κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο στους ενεργούς κοινωνικά πολίτες.

Το κλίμα διώξεων περασμένων εποχών σε βάρος της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων δεν θα περάσει.

Το γενικότερο κλίμα που περιρρέεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην ΕΛΑΣ υποθάλπει και άλλες πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όπου αστυνομικοί χρησιμοποιούν με ευκολία τα όπλα τους κατά της ανθρώπινης ζωής, όπως χθες στη Δράμα και παλιότερα σε άλλα περιστατικά.

To Γραφείο Τύπου