Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στο Υπουργείο Απασχόλησης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στο Υπουργείο Απασχόλησης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ. Γιακουμάτου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το σημερινό θέαμα της αστυνομοκρατίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΒΦΛ έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης ήταν, τουλάχιστον, θλιβερό. Πάνω από πέντε αστυνομικές κλούβες, με διμοιρίες των ΜΑΤ σε πλήρη ετοιμότητα, ήταν παραταγμένες για να αντιμετωπίσουν, περίπου ως «τρομοκράτες», τους 200 απολυμένους των Λιπασμάτων που διαδήλωναν ειρηνικά για το ψωμί τους. Να, λοιπόν, πώς διατίθενται οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό το θλιβερό φαινόμενο αποτελεί αποστομωτική απάντηση στον κ. Β. Πολύδωρα για το ποια έχει καταντήσει να είναι η αποστολή που έχει ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Το έργο της είναι προσανατολισμένο, σχεδόν, αποκλειστικά στην «τρομοκράτηση» των ειρηνικών εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους και όχι στη φύλαξη στις γειτονιές για την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων παραβατικότητας.

Πέρα απʼ αυτά, ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γ. Γιακουμάτος ψεύδεται ασύστολα όταν ισχυρίζεται, με τις σημερινές δηλώσεις του, ότι δεν υπάρχουν απολυμένοι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης. Διότι τα εξώδικα, που έχουν σταλεί από την εταιρεία την περασμένη Τετάρτη ως «μποναμάς» σε 200 εργαζόμενους και με τα οποία καταγγέλλονται οι συμβάσεις τους, είναι σε πλήρη ισχύ και ουδέποτε η εταιρεία τα ανακάλεσε, ούτε δεσμεύτηκε η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση, ότι θα ανακληθούν το επόμενο διάστημα.

Οι υπαρκτές και ισχύουσες «απολύσεις», μέσα στις γιορτές, των 200 εργαζόμένων έχουν έναν και μόνο στόχο: Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να φαλκιδευτούν ακόμα περισσότερο οι όροι της απαράδεκτης, έτσι κιʼ αλλιώς, συμφωνίας που συνομολογήθηκε για την τύχη των απασχολούμενων στην ΒΦΛ της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση, αντί -όπως είχε υποσχεθεί- να νομοθετήσει πρώτα τα όσα είχε δεσμευθεί, προβαίνει προκαταρκτικά σε απολύσεις για να «κουτσουρέψει» στη συνέχεια, με τους εργαζόμενους σε απόγνωση και στο δρόμο, κιʼ αυτά τα υπεσχημένα.

Οι απασχολούμενοι της χώρας μας θέλουν δουλειά και όχι προγράμματα που «χρυσώνουν το χάπι» της ανεργίας και αποδυναμώνουν την παραγωγική βάση της χώρας μας με τη συρρίκνωση ή και το κλείσιμο βιομηχανιών που είναι βιώσιμες και έχουν μέλλον. Η χώρα αυτή δεν χρειάζεται μόνο Τράπεζες, που, ως «ψιλικατζίδικα», έχουν κατακλύσει κάθε τετράγωνο, αλλά και παραγωγή. 

To Γραφείο Τύπου