Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2006

ΑΚΡΩΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, αναφερόμενο στις δύο εγκυκλίους, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρας, κατά απαράδεκτο τρόπο και προκειμένου να αποφύγει τις άμεσες αντιδράσεις, επέλεξε τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς για να δώσει στη δημοσιότητα δύο πρωτοφανείς σε αυταρχισμό και αντισυνταγματικότητα εγκυκλίους του Αρχηγείου της Αστυνομίας που πλήττουν βάναυσα τους κοινωνικούς αγώνες αλλά και περιστέλλουν συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τα άκρως αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα του κ. Β. Πολύδωρα για τον περιορισμό και τον αστυνομικό έλεγχο συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλωτών, αλλά και για μια ιδιόμορφη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο χώρο της Αστυνομίας, έρχονται να εξηγήσουν, εν μέρει, τις πρόσφατες επιθέσεις του κατά του ΣΥΝ και προμηνύουν ένα νέο κύμα εξίσου αντιδημοκρατικών και επικίνδυνων μεθοδεύσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει αμέσως πίσω τις εγκυκλίους του κ. Β. Πολύδωρα, οι οποίες σπέρνουν ανέμους για να θερίσουν θύελλες. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πελώριες ευθύνες.

To Γραφείο Τύπου