Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/01/2007

Το συμβολικό δώρο του Προέδρου του Συνασπισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Το DVD "Xoρεύντας στο σκοτάδι", μια καταδίκη της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ, με αφορμή το φρικιαστικό θέαμα του απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσείν

Κατά τη σημερινή επίσημη τελετή της υποβολής των ευχών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Α. Αλαβάνος, μαζί με τις ευχές του, πρόσφερε κι ένα συμβολικό δώρο λέγοντας:

«Ελπίζω να μη παραβιάζω το πρωτόκολλο, αλλά επιτρέψτε μου να σας προσφέρω ένα συμβολικό δώρο. Με αυτό θα ήθελα να σας εκφράσω τη φρίκη, την αναστάτωση και το θυμό του ελληνικού λαού όχι μόνο για την ποινή του θανάτου αλλά και για την μετατροπή της από τους Αμερικάνους τις τελευταίες μέρες του 2006 σε μαζικό θέαμα μέσα σε κάθε σπίτι, όπως έγινε με απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσείν. Πρόκειται για ένα DVD με την εξαιρετική ταινία του μεγάλου δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ «Χορεύοντας στο σκοτάδι», που έχει πάρει Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί ένα αμείλικτο «κατηγορώ» στην εφαρμογή από τις Η.Π.Α. της θανατικής ποινής, την οποία έχουν καταργήσει όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύχομαι το 2007 να είναι έτος ειρήνης».

To Γραφείο Τύπου