Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, που είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα στους κοινωνικούς αγώνες και με αφορμή γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης,  ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με τις κινητοποιήσεις εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 16, που κατοχυρώνει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, και επίσης εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 24 για την προστασία των δασών.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων των κομματικών και ευρύτερων αριστερών δυνάμεων, στα πλαίσια των δράσεων που έχουν εξαγγείλει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι φοιτητικοί σύλλογοι, για τη διαμόρφωση παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία, ώστε να ακυρωθούν οι πολιτικές αναθεώρησης του άρθρου 16 και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Να δυναμώσουν οι αγώνες που διεξάγονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας και την απόρριψη των πολιτικών εμπορευματοποίησής της. Την άμεση προώθηση όλων των αναγκαίων και ώριμων αλλαγών, των προϋποθέσεων για τη γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας σύμφωνα με τις επεξεργασίες και τις προτάσεις των φορέων και λειτουργών της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Με κεντρικό σύνθημα: Κάθε νέος και νέα έχει δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού