Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2005

Σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση με την συναίνεση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μαζικής κλίμακας μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ

Σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση με την συναίνεση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μαζικής κλίμακας μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, μιλώντας στο Alpha Radio (Δώρα Σαρρή) δήλωσε τα εξής:

1. Κουκουλώνουν και παρακάμπτουν τις πραγματικές αιτίες που μετέτρεψαν τον ΟΤΕ από την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας σε προβληματική (λεηλασία του από τους προμηθευτές του, τις διοικήσεις του, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους ιδιώτες ανταγωνιστές του) και κηρύσσουν τον πόλεμο στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, στα ασφαλιστικά ταμεία τους και στους έλληνες φορολογούμενους.

2. Οδηγούν σε ολοκληρωτική χρεοκοπία το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού του ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το ΙΚΑ, στο οποίο θα ενταχθεί στο άμεσο μέλλον, γιατί του φορτώνουν το μεγαλύτερο μέρος (1 περίπου δις ευρώ) του κόστους υλοποίησης αυτής της πρότασης, χωρίς να προβλέπουν από πού, πώς και πότε θα καλυφθεί ολόκληρο. Με αυτό τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις λύσεις που προωθούνται για το ασφαλιστικό των τραπεζών και το συνεπαγόμενο και απ΄ αυτές κόστος για το ΙΚΑ, εκτινάσσουν τα ελλείμματα του σε δυσθεώρητα ύψη «φτιάχνοντας κλίμα», για τη λήψη δυσμενών μέτρων για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας μας.

3. Ελαστικοποιούν και υποβαθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις όσων θα προσληφθούν στο μέλλον στον ΟΤΕ, αφού καταργούν γι αυτούς τη μονιμότητα και την σταθερή και πλήρη απασχόληση. Προετοιμάζουν δηλαδή έναν εργασιακό μεσαίωνα στον ΟΤΕ με ευρύτερες δυσμενείς προεκτάσεις στις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων των ΔΕΚΟ αλλά και της χώρας μας.

Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα επισήμως σιωπά. Στην ουσία όμως συμφωνεί με την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού οι συνδικαλιστές του στον ΟΤΕ έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από αυτή την συμφωνία.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος με αυτή η νεοφιλελεύθερη ρύθμιση, που αφήνει τα κέρδη του ΟΤΕ στους σημερινούς αλλά και στους μελλοντικούς ιδιώτες μετόχους του, αφού έτσι προετοιμάζεται η εκχώρηση σε ιδιώτες και άλλου πακέτου μετοχών του, και φορτώνει τις ζημιές του στην κοινωνική ασφάλιση και στους φορολογούμενους, οδηγώντας τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να παραδώσουν στα παιδιά τους, με την ευρύτερη έννοια του όρου, πολύ χειρότερους όρους εργασίας από αυτούς που οι ίδιοι με μακρόχρονους αγώνες και θυσίες κατέκτησαν.

To Γραφείο Τύπου