Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/01/2007

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τοποθετήθηκε κατά τη σημερινή Συνέντευξή Τύπου ως αυθεντικός εκπρόσωπος των μεγάλων, εγχώριων και ξένων, επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους.

Τα μόνα «επιτεύγματα» της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής είναι από τη μια η ενίσχυση των υπερκερδών, της φορολογικής ασυλίας και των προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη η κλιμάκωση της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας. Τα νέα μέτρα και οι νέες πρωτοβουλίες, που εξάγγειλε σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης, αποσκοπούν κυρίως να συνεχίσουν αυτές τις «επιτυχίες» μέσα στο 2007.

Ο κ. Αλογοσκούφης, εξωραΐζοντας τη σημερινή κοινωνική κατάσταση, φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα:

- της μονόπλευρης λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις

- της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων

- των διευρυνόμενων κοινωνικών ανισοτήτων

- της καλπάζουσας ακρίβειας και της κυριαρχίας των καρτέλ στις αγορές

- της αυξανόμενης υπερχρέωσης των νοικοκυριών

- των λογιστικών αλχημειών που αποκρύπτουν την ογκούμενη ανεργία

Μια οικονομική ανάπτυξη, που βασίζεται στη συνεχή υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων, τον υπερδανεισμό, τα διευρυνόμενα ελλείμματα στο εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο πληρωμών, την παραγωγική  συρρίκνωση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ έχει ως κύριο στόχο την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και κυρίως των τραπεζών, μπορεί να έχει παρόν αλλά δεν έχει μέλλον. 

To Γραφείο Τύπου