Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2007

Ανακοίνωση του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας για την εγκύκλιο του Υπουργείου Δημοσιας Τάξης προς τους αστυνομικούς συνδικαλιστές

Πρόσφατα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προβαίνει σε συστάσεις και διατυπώσεις προς τους αστυνομικούς συνδικαλιστές, με σκοπό να περιοριστούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων στην Αστυνομία, και ευρύτερα των σωμάτων ασφαλείας.

Το Τμήμα του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως απαράδεκτη, άκρως αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και επικίνδυνη.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα του δρόμου, στα πλαίσια μιας ευρύτερης τακτικής που στρέφεται εναντίον των δικαιωμάτων των ανθρώπων της εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γνωρίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει ιστορία με δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες για εδραίωση, λειτουργία και διεκδικητική ικανότητα των σωματείων τους.

Η Αριστερά στα «πέτρινα χρόνια» των αλλεπάλληλων και ανηλεών διωγμών των πρωτεργατών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών συνδικαλιστών, είχε σταθεί σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό τους.

Σήμερα η ΝΔ καταφεύγει σε προσφιλείς πρακτικές και τακτικές του παρελθόντος που δεν είναι άλλες από αυτές των απειλών για νέες διώξεις, και νέα κυνηγητά των συνδικαλιστών.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης οφείλει άμεσα να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή εγκύκλιο, και να προχωρήσει στον πλήρη εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, στην συνεχή επιμόρφωση των αστυνομικών για καλύτερη συμπεριφορά προς τους πολίτες, και τέλος σε πιστή εφαρμογή του 1264/82 για ολοκληρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα στους ένστολους πολίτες.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας