Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/09/2006

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπ. Υγείας για τον ΕΟΦ - «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού περίμενε δύο μέρες να επιστρέψει από το ταξιδάκι του στην εσπερία, καλύπτει ουσιαστικά τον κ. Δ. Βαγιωνά, Πρόεδρο του ΕΟΦ, Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και φαρμακοποιό με φαρμακείο, όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Τσιτουρίδης με τον διοικητή του ΙΚΑ, κ. Βαρθολομαίο, για το τεράστιο θέμα της εισφοροδιαφυγής.

Η μηδενική ανοχή στη διαφθορά μένει στα λόγια του κ. Πρωθυπουργού. Οι παράνομες προκηρύξεις για προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ο έλεγχος της ποιότητας των οποίων ανήκει στον ΕΟΦ και όφειλε να ενημερώσει το Υπουργείο, έχουν πραγματοποιηθεί, υπάρχει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ο κ. Υπουργός Υγείας είναι έκθετος. Οι υφιστάμενοι του κ. Βαγιωνά, μήνες πριν, του έχουν εισηγηθεί να ενημερώσει το Υπουργείο.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την εξαπάτηση της κοινής γνώμης. Απαιτούμε άμεση παραπομπή των υπεύθυνων για τις παράνομες προκηρύξεις στη Δικαιοσύνη. Αν ο κ. Υπουργός Υγείας επιθυμεί να διατηρήσει κάτι από την αξιοπιστία του, οφείλει να απομακρύνει αμέσως τον κ. Δ. Βαγιωνά και να ελέγξει τον υφυπουργό του, κ. Αθ. Γιαννόπουλο.

Τμήμα Υγείας