Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/05/2005

Ευρύ πεδίο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το Γαλλικό "ΟΧΙ"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, απέστειλε στην Εθνική Γραμματέα του Γαλλικού Κ.Κ. George Marie Buffet, την ακόλουθη επιστολή, για την υποστήριξη της καμπάνιας για το «ΟΧΙ» στην Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη ενόψει του δημοψηφίσματος της 29ης Μαϊου.

«Προς
τη συντρόφισσα Ζορζ Μαρί Μπιφέ
Εθνική Γραμματέα του Γαλλικού Κ.Κ.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2005

Αγαπητή Ζορζ Μαρί,

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το γαλλικό δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, τα βλέμματα όλης της Ευρώπης - και όχι μόνο- είναι στραμμένα στη χώρα σας. Θέλουμε να συγχαρούμε το Γαλλικό Κ.Κ. και όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις της Γαλλίας που συμπαρατάχθηκαν στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου κινήματος για ένα αριστερό ευρωπαϊκό «όχι» στο δημοψήφισμα που ανοίγει για την αριστερά της Ευρώπης ένα πολύ σημαντικό πεδίο κοινής δράσης και κοινών πρωτοβουλιών.

Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα για επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Συμφωνούμε με την άποψη ότι αν επικρατήσει το «όχι» η πόρτα θα παραμείνει ανοικτή για μια διαφορετική, ριζοσπαστική πορεία ενοποίησης, μαζί και όχι έξω από τους λαούς, στην κατεύθυνση μιας κοινωνικής, δημοκρατικής, οικολογικής και φιλειρηνικής Ευρώπης, μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό και τον ευρωατλαντισμό.

Προσβλέπω στη συνάντηση των Προέδρων των Αριστερών Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συνόδου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Ρώμη, αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε για κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε μετά από ένα γαλλικό «όχι» που θα μετατοπίσουν την πορεία της Ευρώπης προς κοινωνικές και δημοκρατικές κατευθύνσεις.

Με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς

Αλέκος Αλαβάνος
Πρόεδρος του Συνασπισμού της
Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας»

To Γραφείο Τύπου