Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/01/2007

Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά, κ. Π.Φασούλα, για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά, κ. Π. Φασούλα, για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Πειραιά, κ. Π. Φασούλα, που έγινε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κ. Καραμανλή και η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας «προσεκτικής», τάχα, ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Το λιμάνι του Πειραιά (όπως και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης), ως στρατηγικής αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας υπηρεσία, δεν χρειάζεται κανενός είδους και καμίας μορφής ιδιωτικοποίηση, η οποία θα το παραδώσει βορά σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αντίθετα, αυτό που επιβάλλεται είναι όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να ενισχυθεί η δημόσια ιδιοκτησία και ο δημόσιος έλεγχος του λιμανιού του Πειραιά, του οποίου, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν τη μετοχοποίηση. Όπως, είναι απολύτως απαραίτητη η ανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του λιμανιού του Πειραιά, με την προστασία των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης των εργαζομένων, προκειμένου να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές του και να επιτελέσει τον αναπτυξιακό και κοινωνικό του ρόλο.

Σʼ αυτήν την κρίσιμη φάση του αγώνα των εργαζομένων για τη διάσωση του λιμανιού του Πειραιά και τη στήριξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων, είναι απόλυτα αναγκαίο ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που θα αποκρούσει, με συνέπεια και σταθερότητα, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και ελιγμούς που στόχο έχουν να «χρυσώσουν το χάπι» της εκποίησης και ιδιωτικοποίησής του.

To Γραφείο Τύπου