Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/01/2007

Σχετικά με την σημερινή απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σχετικά με την σημερινή απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Το λεγόμενο ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, που αποφάσισε να δημιουργήσει μετά βαΐων και κλάδων η κυβέρνηση αφορά ελάχιστους από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας μας, αφού θα επιδοτεί μόνο όσους εργάζονταν σε συγκεκριμένες φθίνουσες περιοχές και κλάδους της οικονομίας και εφόσον εκπληρώνουν αυστηρά κριτήρια ηλικίας και αριθμού ενσήμων. Το ταμείο αυτό δεν θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στον ΛΑΕΚ, ενώ ουσιαστικά θα ενισχύει τις επιχειρήσεις και όχι τους ανέργους.

Η δημιουργία αυτού του ταμείου από μόνη της αποκαλύπτει, ότι στην πραγματικότητα και η ίδια η κυβέρνηση προβλέπει, ότι με την συνέχιση των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ολόκληρες περιοχές της χώρας θα ερημοποιηθούν και παραγωγικοί βιομηχανικοί κλάδοι θα εξαφανιστούν. Η χώρα μας δηλαδή χάνει την παραγωγική της βάση και μετατρέπεται σε παράδεισο αχόρταγων για κέρδη τραπεζιτών και σε κόλαση ανέργων και εργαζομένων.

 Επομένως η κυβέρνηση με τη δημιουργία του ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης προσπαθεί να προλάβει τις αναμενόμενες έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν από τα αντικοινωνικά  αποτελέσματα των πολιτικών της. Όμως οι άνεργοι θέλουν δουλειές και όχι ψίχουλα ελεημοσύνης». 

To Γραφείο Τύπου