Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/01/2007

Σχετικά με τα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Χ.Φώλιας μετά τη συνάντησή τους με τους Γ.Γ. Περιφερειών για την υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ. και του Δ' ΚΠΣ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στα όσα δήλωσαν οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Χ. Φώλιας μετά τη συνάντησή τους με τους Γ.Γ. Περιφερειών για την υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ. και του Δ' ΚΠΣ, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Οι κ. Γ. Αλογοσκούφης και Χ. Φώλιας με την ικανοποίηση που εξέφρασαν για την πρόοδο στην υλοποίηση του Γʼ ΚΠΣ και την προετοιμασία του Δʼ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Με πελώριες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδεύουμε ολοταχώς, παρά τα πρωτοφανή τεχνάσματα και τις απίστευτες αλχημείες, όχι μόνο στην απώλεια πολλών δις ευρώ από το Γʼ ΚΠΣ αλλά και στην κατασπατάληση και αυτών των κονδυλίων που θα απορροφηθούν για δράσεις χωρίς αντίστοιχο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτέλεσμα και συχνά για καθαρά πελατειακούς και ρουσφετολογικούς λόγους. Η ελληνική περιφέρεια θα είναι το μεγάλο θύμα της πρωτοφανούς κακοδιαχείρισης και αποτυχίας του Γʼ ΚΠΣ.

Το σύνθημα του κ. Χ. Φώλια «κανένα ευρώ σαν δαπάνη και το τελευταίο ευρώ σαν επένδυση», μόνο ως κακόγουστος εμπαιγμός του ελληνικού λαού μπορεί να εκληφθεί.

Πολύ φοβούμεθα ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα συνεχιστεί και με το Δʼ ΚΠΣ, όπου επαναλαμβάνονται αυτολεξεί όσα είχαν λεχθεί με την εκκίνηση του Γʼ ΚΠΣ, για να διαψευστούν παταγωδώς στη συνέχεια.

Η διαχείριση του συνόλου των ΚΠΣ που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε αυτή τη χώρα, μόνο στο βιβλίο Γκίνες μπορεί να καταγραφεί ως μνημειώδης χρεοκοπία των ελληνικών κυβερνήσεων, την οποία πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα ο τόπος και ο ελληνικός λαός.

To Γραφείο Τύπου