Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/01/2007

Σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων Βιοτεχνών, Εμπόρων και Αυτοκινητιστών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση , με βάση τον απαράδεκτο νόμο Ρέπα, που τότε είχαμε καταγγείλει, προχωρεί στην ενοποίηση του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Εμπόρων (ΤΑΕ) και του Ταμείου Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ), με έναν πρωτοφανή και αναδρομικό σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Έτσι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Τσιτουρίδη, με τις ρυθμίσεις που χωρίς κανέναν διάλογο προωθεί η κυβέρνηση για την ενοποίηση των εν λόγω ταμείων, θα προκύψει περικοπή των συντάξεων κατά 15%, αύξηση των εισφορών μέχρι 30%, ενώ οι μετά το ΄92 ασφαλισμένοι πετιούνται κυριολεκτικά σε έναν ασφαλιστικό «Καιάδα».

Καταγγέλλουμε αυτό το πρωτοφανές κυβερνητικό αντιασφαλιστικό πραξικόπημα σε βάρος του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου της χώρας μας, το οποίο είναι προάγγελος και των γενικότερων προθέσεων της κυβέρνησης για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις ρυθμίσεις που προωθεί και να κατοχυρώσει πλήρως τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των βιοτεχνών, επαγγελματιών και εμπόρων»

To Γραφείο Τύπου