Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/01/2007

Καταστροφική εμμονή Μπους στην επιλογή του πολέμου

Σχετικά με τις δηλώσεις Μπους για το Ιράκ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος Μπους εμμένει στην ολέθρια επιλογή του πολέμου. Η ανακοίνωση της αύξησης της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στο Ιρακ, αντί της απεμπλοκής που ζήτησε ο Αμερικανικός λαός με την ψήφο του στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές, οδηγεί στην κλιμάκωση  ενός παράνομου και βάρβαρου πόλεμου. Δεν λογαριάζει τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται, ούτε πτοείται από το γεγονός ότι η πολιτική αυτή παράγει αλυσιδωτές αντιδράσεις αποσταθεροποίησης σε όλη τη Μέση Ανατολή και ευρύτερα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική αυτή πολιτική. Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί σαφώς από αυτή και να αρνηθεί την στήριξη της με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς την ειρήνη από τον τερματισμό της αμερικανοβρετανικής κατοχής και την ανάληψη από τον ΟΗΕ της ευθύνης, με την συλλογική στήριξη της διεθνούς κοινότητας και του Αραβικού Συνδέσμου, για μια πορεία προς ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό και ενωμένο Ιράκ.

Σʼ αυτή την κατεύθυνση οφείλει η Ε.Ε. και τα κράτη - μέλη της να αναλάβουν τις δικές της ευθύνες, απομακρυνόμενοι από την θέση του ουραγού στις επιλογές των ΗΠΑ. Είναι η ώρα για μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή». 

To Γραφείο Τύπου