Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/01/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Oικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο 105,5» σχετικά με το άρθρο 16, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του άρθρου 16 αποτελεί κάτι πολύ παραπάνω από την εγκατάσταση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τα οποία άλλωστε, ιδρύουν ως μανιτάρια αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ως τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Αντιπροσωπεύει μια δικομματική συναίνεση για το οριστικό τέλος ό,τι του δημοσίου και κοινωνικού έχει απομείνει σʼ αυτό τον τόπο. Την πλήρη και άνευ όρων παράδοση αυτής της χώρας στην κερδοσκοπική απληστία των επιχειρηματικών ομίλων, των κεφαλαιαγορών και των ιδιωτικών σχεδιασμών.

Η Ελλάδα του δικομματισμού οδεύει ολοταχώς να μετατραπεί σε μια ανοχύρωτη «μπανανία» της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, στην οποία ο κοινωνικός «Καιάδας» θα αναμένει όσους δεν επικρατούν στην αγριότητα των νέων «κανόνων».

Το εφιαλτικό αυτό μέλλον μπορεί σήμερα να καλύπτεται με τη «χρυσόσκονη» του μεταμοντέρνου. Τα αποκαλυπτήριά του , όμως, που ήδη είναι ορατά, θα έχουν απροσμέτρητες και τραγικές κοινωνικές αλλά και εθνικές συνέπειες.

Σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη να αντισταθούμε και να ανακόψουμε μια πορεία όπου η Ελλάδα πάει να αναγορεύσει ως νέο ίνδαλμα, σύμβολο, αν όχι και ιδανικό, την Doubai Investment Group, του κατά τα άλλα προσφιλούς σεΐχη του Εμιράτου Σαούντ Μπαλάουϊ.»

To Γραφείο Τύπου