Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2007

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας του ΣΥΝ, μιλώντας στον ρ/σ «ΝΕΤ 105.8» και το δημοσιογράφο Γιώργο Γιουκάκη σχετικά με την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Χρειάζεται μεγάλη περίσκεψη και ενδελεχής μελέτη της προόδου της έρευνας για τα πραγματικά στοιχεία, για να μπορεί κανείς να αποφανθεί τεκμηριωμένα  για την προέλευση, τους πραγματικούς στόχους και για τις μελλοντικές συνέπειες από αυτό το χτύπημα.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα και ότι, αν εκφράζει τη δράση ένοπλων ομάδων τυφλής βίας, υπακούει στην ακραία μιλιταριστική λογική που αντιπαρατίθεται ριζικά τόσο στην ανάπτυξη του μαζικού διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος όσο και στην ουσία μιας δυναμικής αντιπαράθεσης με τις στρατηγικές των ΗΠΑ και του νεοφιλελευθερισμού.

Πέραν από τις πρώτες ψύχραιμες αναλύσεις, άρχισαν ήδη, κυρίως μέσω των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, να ξεπροβάλουν τα κοράκια της τρομολαγνίας, οι παράγοντες που θέλουν περισσότερη καταστολή, περισσότερες κάμερες, λιγότερες ελευθερίες, λιγότερα δικαιώματα.

Είναι πραγματικά γκροτέσκο πλέον το σκηνικό -μετά από την χθεσινή εξέλιξη- έτσι όπως προδιέγραφε το κλίμα που από μηνός είχε δημιουργήσει ο Υπ. Δημόσιας Τάξης, γιατί αποδεικνύονται πλέον όχι μόνο αναίτιες οι κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει, αλλά και απολύτως λάθος οι ιεραρχήσεις και οι προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου του, στο βωμό προφανώς πρόσκαιρων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Οι δυνάμεις και οι απόψεις που τρέφονται μέσα από την αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών πρέπει να μπουν στο περιθώριο της δημοκρατικής πολιτικής μας ζωής, γιατί ο κύκλος μαζικών τρομοκρατικών ενεργειών δεν αφορά τη χώρα μας, όπως και οι μεμονωμένες ενέργειες σαν την χθεσινή δεν διαμορφώνουν καμιά ηθική και πολιτική συναίνεση στην ελληνική κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου