Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2007

Δ.Παπαδημούλης: "Ακατάλληλος ο κ. Πολύδωρας για Υπουργός Δημόσιας Τάξης"

Ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH (Μ. Αγρολάμπος), σχετικά με το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα και τις εσωτερικές του επιπτώσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την επάρκεια του κ. Πολύδωρα ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης

«Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Πολύδωρας ως επικεφαλής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης νέας γενιάς τρομοκρατίας.  

Χρειαζόμαστε έναν υπουργό που να λέει λίγα και να είναι αποτελεσματικός. Να συγκροτεί τις υπηρεσίες του με κριτήρια επαγγελματισμού και αξιοκρατία και όχι με κριτήρια κομματισμού. Να εξασφαλίζει ευρύτερες συναινέσεις και να μη δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, πότε κατηγορώντας τον Συνασπισμό ως "έκνομο πολιτικό κόμμα" και πότε αναζητώντας τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ενωμένο με το Εσωτερικών και δεν έχω δει κανένα άλλο υπουργό να φλυαρεί τόσο πολύ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Οι συναρμόδιοι υπουργοί του κ. Πολύδωρα είναι άνθρωποι που λένε λίγα και φροντίζουν να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους.»

Για τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης στις εσωτερικές εξελίξεις

«Υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρομοϋστερίας με πιέσεις για υποχωρήσεις  στις κατακτήσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν με τρομονόμους, με φυλακίσεις δημοσιογράφων, ακόμη και διευθυντών εφημερίδων, που  σε τίποτε δεν βοήθησαν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική, χωρίς κραυγές, επαγγελματικά οργανωμένη οργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο που πάει να αναβιώσει, έστω και σε πιο λάιτ εκδοχές.

Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε δουλειά προόδου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο όνομα της κομματικής αντικατάστασης των υπευθύνων υπήρξαν φαινόμενα αποσυντονισμού και αποδιάρθρωσης. Και μόνο το γεγονός ότι ανεκλήθη εξ  εφέδρων άρον - άρον ο κ. Σύρος, αποτελεί ομολογία αποτυχίας της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολιγωρούσε και πρέπει να δώσει λογαριασμό.

Πόσοι άνθρωποι υπηρετούν εκεί πέρα; Με τι κριτήρια έχουν τοποθετηθεί; Μήπως έχουν τοποθετήσει του κολλητούς τους και όχι τους καλύτερους, επειδή εκεί παίρνουν κι ένα επίδομα παραπάνω;»

To Γραφείο Τύπου