Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2007

Απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών των κομμάτων της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16

«Μετά από την αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος στα όργανα του κόμματός μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον πιο βαθύ και ειλικρινή αγωνιστικό χαιρετισμό στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών, των μαθητών, των καθηγητών, και των δασκάλων στην Ελλάδα.

Παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον αυτούς τους αγώνες για την υπεράσπιση του άρθρου 16 του Ελληνικού Συντάγματος. Δίνουν σε όλους εμάς το μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιτρέψουμε να εμπορευματοποιηθεί η ανώτατη εκπαίδευση.

Ο αγώνας για ένα σύγχρονο, προωθημένο Πανεπιστήμιο είναι αγώνας για την ελευθερία της γνώσης και της γνώμης, για ένα διευρυμένο δημοκρατικό δημόσιο χώρο, για σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Ο αγώνας της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας για το δημόσιο πανεπιστήμιο αγγίζει ολόκληρη την Ευρώπη, είναι και δικός μας αγώνας, γιʼ αυτό εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας.

Εξουσιοδοτούμε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στην αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα και να την διαβεβαιώσει ότι είμαστε στο πλευρό της.

Το συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»,
Βερολίνο 14/1/2007»

To Γραφείο Τύπου