Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/05/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την εργατική πολιτική του κόμματος, επισκέφθηκαν σήμερα το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Αποχωρώ ανήσυχος γιατί ένας τόσο σημαντικός δημόσιος φορέας, που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου (Βιομηχανία, έργα υποδομών κλπ) και στην εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, (όπως για παράδειγμα η διαχείριση υδάτινων πόρων, η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και καταστροφικών φαινομένων κλπ.), είναι υποβαθμισμένος την τελευταία 15ετία. Το ίδιο υποβαθμισμένος είναι και ο ρόλος των εργαζόμενων σε αυτό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΓΜΕ και οι εργαζόμενοι θα ενταθούν αφού η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να τα αντιμετωπίσει, όπως προκύπτει και από την ομιλία του πρωθυπουργού στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα εργασιακά θέματα (π.χ. ΟΤΕ).

Ο ρόλος και το έργο του ΙΓΜΕ υποβαθμίζεται επιπλέον από την σημαντική περικοπή του προϋπολογισμού του ΙΓΜΕ από το Υπ. Ανάπτυξης, από την ραγδαία συρρίκνωση του προσωπικού του, από την προβληματική πορεία υλοποίησης των έργων του και, τέλος, από τη μη επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού μεταξύ των οποίων είναι το μισθολογικό καθώς και η ανάγκη πρόσθετης ασφάλισης.

Μοναδικός δρόμος είναι ο ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματα τους και ο προσανατολισμός των δημόσιων επιχειρήσεων στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του κοινωνικού συνόλου.

Δεσμεύομαι να εισάγω τα παραπάνω προβλήματα του ΙΓΜΕ και των εργαζομένων του το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.»

To Γραφείο Τύπου