Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/01/2007

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος  μαζί με τον Π. Τριγάζη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα  με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Samir Abu  Ghazaleh.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Είχαμε  μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Η κατάσταση στην Παλαιστίνη δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι. Η ΕΕ και στα πλαίσια αυτής η Ελλάδα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες, να ενισχύσουν όλες τις κινήσεις για μια διεθνή διάσκεψη για  το Μεσανατολικό, η οποία θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο πρέπει να έρθει στα σύνορα του 67 και όχι στα σύνορα του τείχους της βίας  και των τελεσιγράφων. Ζητάμε να κατεδαφιστεί αυτό το τείχος της ντροπής. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι από την Ελλάδα μπορεί  να ξεκινήσει πρωτοβουλία για να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις χωρών της ΕΕ από το Ιράκ και να μην έχουν συμμετοχή σ΄ αυτό το σφαγείο  το οποίο έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ. Τέλος, ο ΣΥΝ, που είναι σταθερά αντίθετος στη θανατική ποινή, θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της Λιβύης ώστε οι βουλγάρες νοσοκόμες και ο Παλαιστίνιος γιατρός  που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, να μην εκτελεστούν.»

Ο Παλαιστίνος Πρεσβευτής  τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΥΝ τον κ. Αλαβάνο, τον επισκέφθηκα στο πλαίσιο των επαφών που έχουμε με όλες τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, που είναι πάντα φιλικές προς τον λαό μας και τη δίκαιη υπόθεσή του. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε αυτές τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις, όπως σας είπε και ο κ. Αλαβάνος, του ζητήσαμε τη βοήθεια του ΣΥΝ όπως ζητάμε και τη βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων στην υποστήριξη του αιτήματός μας για άρνηση οποιασδήποτε πρότασης για παλαιστινιακό κράτος με προσωρινά σύνορα. Θεωρούμε ότι υπάρχουν διεθνή ψηφίσματα τα οποία πρέπει να τηρηθούν  και να γίνουν σεβαστά, και ο λαός μας θα συνεχίσει τον αγώνα του με απώτερο στόχο την ελευθερία του, την  ανεξαρτησία του και την ειρήνη σε όλη την περιοχή.»

To Γραφείο Τύπου