Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2007

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και Πειραιά

Τα γραφεία του Συνασπισμού στη Βουλή επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Πειραιά αποτελούμενη από τους Ανασόπουλο Ν. (πρόεδρο), Μπρατσώλη Σ. (γ. γραμματέα), Βασιλόπουλο Β. (ταμία) και της ΕΠΣ Αθήνας από τον Παπαδόπουλο Γ. (γ. γραμματέα), όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού αποτελούμενη από τον Θ. Μαργαρίτη (μέλος της Π.Γ.), Ι. Συναδινό (υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος) και Ι. Σίμο (μέλος του αθλητικού τμήματος).

Οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων έθεσαν τα οικονομικά προβλήματα των ενώσεων, που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη λειτουργία τους έπειτα από την περικοπή των επιχορηγήσεων, κύριας πηγής εσόδων γι αυτές, από την πολιτεία.  

Ο Συνασπισμός από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει από την  κρατική αρωγή τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, τα οποία τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αθλητική ηγεσία και την ΕΠΟ.

Μια αντιπαράθεση στο βάθος της οποίας βρίσκεται η επιδίωξη να ελεγχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε κάθε πλευρά να καρπωθεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα τεράστια οικονομικά κέρδη, από την εισαγωγή των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο στοίχημα.  

Όλα τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι ερασιτεχνικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και οι ενώσεις τους οφείλονται στη πολιτική που άσκησαν επί δεκαετίες οι δυνάμεις του δικομματισμού, με την πλήρη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, την διατήρηση των ειδικών λογαριασμών της ΓΓΑ και την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων. Κυρίως όμως με την προνομιακή στήριξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πάντα εις βάρος του ερασιτεχνικού.

Ο Συνασπισμός θα σταθεί αλληλέγγυος και θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και απεγκλωβισμού του από τον κρατικό εναγκαλισμό και τα συμφέροντα των μεγάλων αθλητικών εταιρειών.  

Τμήμα Αθλητισμού