Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/05/2005

Ο Αλ.Αλαβάνος στον ΟΑΕΔ Περιστερίου και σε εργαζόμενους του Δήμου

"Οι νέοι άνεργοι, με τους ισχύοντες όρους, αποκλείονται από τα επιδόματα ανεργίας"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΑΕΔ Περιστερίου και συζήτησε με τη διοίκηση και με τους εργαζομένους για το πρόβλημα της ανεργίας στο Δήμο αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ΣΥΝ προσπαθεί να βρεθεί δίπλα στους ανέργους, γι αυτό επισκεφθήκαμε σήμερα τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Περιστέρι. Θέλουμε να τονίσουμε ότι, παρότι γίνεται μια καλή δουλειά από τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ ως εργασιακοί σύμβουλοι, τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ δεν είναι ενθαρρυντικά. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι των ανέργων, ειδικά νέων ανέργων, οι οποίοι, με τους όρους που ισχύουν, αποκλείονται ουσιαστικά από τα επιδόματα ανεργίας. Υποστηρίζουμε την επιδότηση των νέων ανέργων από την ηλικία των 18 ετών, εφόσον επί τρεις μήνες ζητούν αλλά δεν βρίσκουν εργασία.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε σε συγκέντρωση συμβασιούχων αορίστου χρόνου του Δήμου Περιστερίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανασφάλειας επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο μισθολόγιο του Δήμου.

Ο Αλ. Αλαβάνος στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους τόνισε εκτός των άλλων ότι το γαλλικό «όχι» ήταν και μια έκφραση απόγνωσης των απλών πολιτών, όπως στην Ελλάδα, των ανέργων, των εργαζομένων που ζουν υπό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας για το μέλλον της εργασίας τους, των οικογενειών που βλέπουν να καταρρέει το κοινωνικό κράτος.

«Βρισκόμαστε εδώ στο γκαράζ των υπηρεσιών του Δήμου για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου και που επί τέσσερα-πέντε χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μισθοδοσία τους και προβλήματα ανασφάλειας για την εργασία τους. Εμείς στηρίζουμε το αίτημά τους. Το Περιστέρι είναι ο τέταρτος Δήμος της χώρας μας, έχει μεγάλες ανάγκες και δεν μπορεί να προσλαμβάνονται τετράωροι εργαζόμενοι ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν σε καθεστώς ανασφάλειας 150 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Ζητάμε να εξασφαλιστεί και γι αυτούς-οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νέες γυναίκες αλλά και νέοι άνδρες, με ολόκληρες οικογένειες πίσω τους- το καθεστώς των μονίμων εργαζομένων του Δήμου, σύμφωνα με τις συμβάσεις που ισχύουν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.»

To Γραφείο Τύπου