Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε τα εξής:

Για το Πανεπιστημιακό άσυλο:

« Νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει τα επεισόδια. Της χρειάζονται τα επεισόδια. Αν δεν είναι αρκετά, προσπαθεί να τα διογκώσει. Αν δεν είναι όσο μεγάλα θα τα ήθελε, μέσα από την εικονική πραγματικότητα μας τα επαναλαμβάνει επί μέρες ώστε να τα εμπεδώσουμε.

Δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Ο ΣΥΝ και οι άλλες αριστερές δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη και για το άρθρο 16 και για το Πανεπιστημιακό Άσυλο, και για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι υπάρχουν, δυστυχώς, μεγάλες ευθύνες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε στο άρθρο 16 τη θέση που τελικά υιοθέτησε στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 24( του άρθρου για τα δάση), δηλαδή να πει «όχι» και πριν και μετά τις εκλογές, η πολιτική της ΝΔ για το άρθρο 16 θα κατέρρεε, η πολιτική της ΝΔ για την παιδεία θα κατέρρεε, και η ΝΔ θα υφίστατο ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Σχετικά με την προσπάθεια για αλλαγή του Νόμου- Πλαισίου, η κυβέρνηση ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και γι αυτό το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται για μήνες στα συρτάρια και θα παραμείνει στα συρτάρια.

Για τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό για εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΝ υπό προϋποθέσεις:

«Όπως βλέπετε, τόσο  από την πολιτική τους για το άρθρο 16 όσο και για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και με το θέμα του Ευρωσυντάγματος, και με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχουν πολύ σημαντικές και μη γεφυρωνόμενες αποκλίσεις στις πολιτικές μας κατευθύνσεις. Γι αυτό οι σκέψεις για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας, ανήκουν μόνο στο χώρο της φαντασίας.»

To Γραφείο Τύπου