Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/01/2007

Βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Σύρου

Ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Σε βαθύ σκοτάδι βυθίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Ερμούπολη και τα χωριά της Σύρου από μπλάκ άουτ που οφείλονται σε βραχυκυκλώματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι συχνές διακοπές ρεύματος, οι αυξομειώσεις της τάσης και οι καταστροφικές συνέπειές της στις ηλεκτρικές συσκευές αποτελούν πλέον υπόθεση ρουτίνας.

Το πιο πρόσφατο μπλάκ άουτ, αυτό της 14ης Δεκεμβρίου, άφησε καταστήματα και νοικοκυριά στο σκοτάδι πάνω από μία ώρα. Μεγάλα ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αφού η νέα διακοπή συνέβη μέσα στην αιχμή της εμπορικής κίνησης των Χριστουγέννων και οι αρμόδιες αρχές έγιναν αποδέκτες σωρείας καταγγελιών και παραπόνων τόσο από κατοίκους όσο και από επιχειρηματίες του νησιού.  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του Ανεξάρτητου Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού (ΑΣΠ ΔΕΗ) Σύρου, η διακοπή αυτή προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και όχι από βλάβη των μηχανών του εργοστασίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-    Τι άμεσα μέτρα θα λάβει, ώστε να μην δημιουργούνται τα συχνά μπλάκ άουτ στο νησί της Σύρου και οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού να μην επωμίζονται τις οικονομικές συνέπειες που έχουν αυτά, όπως για παράδειγμα στις ηλεκτρικές συσκευές;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη