Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2007

O Νίκος Χουντής, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» για τις καταγγελίες του επικεφαλής μιας ομάδας των ΜΑΤ εναντίον του, δήλωσε:

Για τις καταγγελίες του αστυνομικού εναντίον του

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Απλώς ήρθε η σειρά μου και αυτό αποτελεί άλλον έναν κρίκο της αλυσίδας που λέει - κατά τον κ. Πολύδωρα - ότι ο κ. Αλαβάνος τους καλύπτει και ίσως να τους εμπνέει, ο κ. Στρατούλης τους οργανώνει, ο κ. Λαφαζάνης κατά το Βήμα συμμετέχει και έρχεται και ο Χουντής και τους υπερασπίζεται και μια σειρά από άλλα στελέχη ενδεχομένως!».

«Νομίζω ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα κλίμα και ενώ βρισκόμαστε εντός μιας σκληρής μάχης, όπου οι μηχανισμοί και η κυβέρνηση θέλουν να περιστείλουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα και χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις ρουκέτες και τις βίαιες πράξεις των κουκουλοφόρων».

«Δεν αρνούμαι ότι υπερασπίστηκα το συγκεκριμένο άτομο. Είχαμε ένα επεισόδιο σε κάποια διαδήλωση μπροστά στα γραφεία του ΣΥΝ στην πλατεία Κουμουνδούρου στις 15/3. Ήμουν αυτόπτης μάρτυς ενός από αυτούς που δημιούργησαν κατά την αστυνομία τα επεισόδια, παρακολούθησα τη διαδικασία της σύλληψης και τα μετέπειτα που ήταν αποκαλυπτικά. Είχε ένα βίαιο χαρακτήρα, πέντε άνδρες των ΜΑΤ είχαν πέσει πάνω σε ένα αιματοβαμμένο νεαρό, ο ίδιος ζητούσε πολιτική και νομική υποστήριξη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ τον συλλάβανε στις 2 η ώρα ως τις 10 δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του και δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί. Πάμε στη δίκη και τι αποκαλύπτεται εκτός των άλλων: Ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πληροφορία ότι ομάδα αναρχικών θα χτυπήσει το υπουργείο Απασχόλησης και ότι στο συλληφθέντα διαδηλωτή είχαν φορτώσει ενέργειες που είχαν γίνει πολύ αργότερα από τη σύλληψή του».

«Υποστήριξα ότι έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο».

«Ακολουθούμε μια στάση αρχών και δε θα κάνουμε πίσω. Είναι δυνατόν ένας αστυνομικός να αντιπαρατίθεται με πολιτικούς σε πάνελ της τηλεόρασης;»

Για το ότι ο ΣΥΝ επιχειρείται να εμφανιστεί ως αναρχικό κόμμα

«Προφανώς θέλουν να χτυπήσουν, να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν αυτούς που στέκονται αδιάλλακτα απέναντι σε αυτή την προσπάθεια κατά των ελευθεριών. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα γεγονότα».

«Ο ΣΥΝ καταδικάζει τις βίαιες πράξεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Είμαστε αντίθετοι με αυτή τη φιλοσοφία και την τακτική. Ξέρουμε ότι όλα αυτά χρησιμοποιούνται για να δυσφημιστούν αγωνιστές, οι αγώνες τους και πολιτικοί χώροι. Μπροστά σε αυτή τη λογική εμείς δεν κάνουμε πίσω».

«Στις περιπτώσεις που έχουμε παραβατικότητα φαίνεται αν μια κοινωνία είναι δημοκρατική».

To Γραφείο Τύπου