Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2007

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη μας για τη δολοφονία του αρμενικής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Στόχος των σκοτεινών δολοφόνων δεν ήταν μόνο να σβήσει μια θαρραλέα δημοκρατική αριστερή και φιλειρηνική φωνή. Είναι το πισωγύρισμα της ίδιας της πορείας εκδημοκρατισμού της Τουρκίας, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη γειτονική μας χώρα.

Έχουμε την πεποίθηση ότι όχι μόνο δεν θα καμφθούν από την τρομοκρατική αυτή πράξη οι φιλειρηνικές και δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, αλλά ότι θα εντείνουν τους αγώνες τους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Αυτό ήδη αποδεικνύεται από τις μαζικές διαδηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας που πραγματοποιούνται σε όλη την Τουρκία.

Είμαστε ολόθερμα αλληλέγγυοι με τις δυνάμεις αυτές και τους αγώνες τους. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χραντ Ντινκ.

Επικοινωνία με τον ODP

Ο Υπεύθυνος για την Εξωτερικής Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, επικοινώνησε το πρωί με τον αντιπρόεδρο του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP) Χαϊντάρ Ιλκέρ, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και του εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου